Belediye Forumu Uygulamalar e-Belediye Anlatım e-Belediye Sistemine Geçiş Adımları (Resimli Anlatım)
e-Belediye Sistemine Geçiş Adımları (Resimli Anlatım)
Sonsuzluk
e-Belediye Sistemine Geçiş Adımları (Resimli Anlatım)
Sonsuzluk Yönetici
Yönetici
e-Belediye Sistemine geçiş adımları için yardım alabileceğiniz iletişim bilgileri şunlardır;

Yardım masası E-posta adresi: [Linkleri yalnızca üyeler görüntüleyebilir. Üye Olmak İçin Buraya Tıklayın.]

1.     Adım: Talep Yazısının Bakanlığa Gönderilmesi(Belediye)

1.1.İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına E Belediye uygulamasına geçiş için talep yazısının gönderilmesi. Söz konusu talep yazısında uygulamaya geçiş günü ve Proje Sorumlusu olacak görevlendirilen Personel/Personellerin (Adı Soyadı, TCKN, Cep telefonu, Unvanı, Çalıştığı Birim) bilgileri tablo halinde yazı ekine konulmalı.

1.2.Ayrıca talep yazısına ek olarak KEP(Kayıtlı Elektronik Posta) adresiniz ile ilgili bilgilerin “GİZLİ” olarak gönderilmesi.

Kep kaydı için istenen bilgiler:

[Resim: 1.jpg]

Not: Uygulamaya geçiş sürecinin hızlı işlemesi amacıyla söz konusu talep yazısı ve ekleri postaya verilmeden önce yardım masasına mail([Linkleri yalnızca üyeler görüntüleyebilir. Üye Olmak İçin Buraya Tıklayın.]) yapmaları, eğer giriş yapamamaları halinde ise durumu yardım masasına bildirmeleri gerekmektedir.

6.     Adım: Kullanıcılara Ek Birim Yetkisinin Verilmesi(Belediye Proje Sorumlusu)

6.1. Bu adım, sadece asli kadrosu ve asli biriminden başka bir birimde vekâleten görevli olması durumunda kullanılacaktır. (Örnek: Kadrosu Yazı İşleri Müdürlüğünde olan bir memurun, Fen İşleri Müdürlüğünde müdürlüğe vekalet etmesi gibi.)

İşlem: Modüller menüsünden → Yetki Anasayfa seçeneği tıklanır. Ekrana gelen üst menülerden Yetki İşlemleri → Ek Birim Yetkilendirme seçeneği tıklanır ve ekrana gelen pencerede istenilen kullanıcıya ek birim tanımlaması yapılır.

Yardım Dokümanı var.

7.     Adım: Kullanıcıların Sayfa Yetkilerinin Verilmesi(Belediye Proje Sorumlusu)

7.1. Yardım masası tarafından onaylanan kullanıcılar için iş tanımlarına sayfa yetkileri verilir.

İşlem: Modüller menüsünden → Yetki Anasayfa seçeneği tıklanır. Ekrana gelen üst menülerden Yetki İşlemleri → Sayfa Yetkilendirme seçeneği tıklanır ve ekrana gelen pencerede istenilen kullanıcıya sayfa yetkileri verilir.

Yardım Dokümanı var.

8.     Adım:  Belediye Birim İletişim Bilgilerinin Güncellenmesi(Belediye Proje Sorumlusu)

8.1. Belediyeye ait iletişim bilgilerinin(adres, telefon, faks, kurumsal e-posta, kurumsal web adresi) sistemde güncellenmesi gerekir. Söz konusu birim iletişim bilgileri, oluşturulan evrakın alt bilgi kısmında gözükecektir.

İşlem: Modüller menüsünden → Yetki Anasayfa seçeneği tıklanır. Ekrana gelen üst menülerden Birim → Birim İletişim Güncelleme seçeneği tıklanır ve ekrana gelen pencerede istenilen kullanıcıya sayfa yetkileri verilir.

[Resim: 2.jpg]

9.     Adım: Evrak-İmza Rota Yönetim Takımı Kayıt(Belediye Proje Sorumlusu)

9.1. Evrak oluşturmak için imza rota oluşturmadan önce Belediye kullanıcılarından en üst yetkililerinin (Başkan, Başkan Yrd., Genel Sekreter, Genel Sekreter Yrd. Genel Müdür) “İmza Rota Yönetim Takımı” sayfasına kaydedilmesi. Bu adım yapılmadığı takdirde rota oluşturulurken üst yöneticiler eklenemeyecektir.

İşlem: Ana ekran üzerinde bulunan arama kutucuğuna “takım” yazılır beklenir, arama kutucuğunun altına gelen “Evrak-İmza Rota Yönetim Takımı Kayıt” seçeneği seçilir. Ekrana gelen “Eklenecek Kişi” kutucuğuna kullanıcı adı yazılır, bulunan kullanıcı seçilerek “Kaydet” butonuna basılır.

[Resim: 3.jpg]

[Resim: 4.jpg]

10.  Adım: Belediyeye Ait Gelen ve Giden Evrak Sayılarının Yardım Masasına Bildirilmesi(Belediye Proje Sorumlusu)

10.1. E Belediye uygulamasına geçilecek gün, proje sorumluları tarafından belediyenin gelen ve giden evrak son kayıt numarasını(gelen/giden evraka verilen son kayıt numarası) yardım masasına mail atmaları.

Örnek: Gelen Evrak Sayısı: ……                                         Giden Evrak Sayısı: ……

11. Adım: Evrak Numaratör Bilgileri ile KEP Bilgilerinin Sisteme Kaydedilmesi (Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Yardım Masası)

11.1. E Belediye uygulamasına geçilecek gün, Belediye proje sorumluları tarafından gönderilen gelen ve giden evrak son kayıt numarası ile KEP bilgileri sisteme yardım masası tarafından kaydedilir ve Belediye Proje sorumlusuna bilgi verilir.

E Belediye sistemine geçiş ile ilgili yukarıda belirtilen 11(onbir) adımın tamamlanmasıyla birlikte Belediyeler, e belediye bilgi sistemine geçiş yapmış ve sistemi kullanmaya başlamış olacaktır.

resimli geçiş sistemine anlatım belediye e adımları